Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

FELTING

Καλό απόγευμα σε όλες τις φίλες!!!

Αξιώθηκα μετά από αρκετές μέρες, να βρεθώ κοντά σας για να κάνω μία ανάρτηση, που είναι συνέχεια ουσιαστικά της προηγούμενης... 
Έχει γίνει με την ίδια τεχνική και βέβαια για το αποτέλεσμα που θα δείτε στις φωτογραφίες, χρησιμοποίησα ακριβώς τις ίδιες ίνες μαλλιού και μεταξιού, για να είναι συμπλήρωμα ουσιαστικά της εσάρπας και να λειτουργεί και σαν σετ αλλά βέβαια και το καθένα μόνο του.

Έχω αδυναμία στα καπέλλα και ιδιαίτερα στους μπερέδες αν και μεταξύ μας δεν τα πολυφοράω, γιατί νιώθω πολλές φορές ότι με καταπιέζουν...

...Για να μάθουμε και λίγα πράγματα για τους μπερέδες (είχα δεν είχα να το πάλι το παίδεμά σας με τα ιστορικά)!!! 

Η λέξη μπερές προέρχεται από τη γαλλική γλώσσα· συγκεκριμένα, από το αρσενικό ουσιαστικό beret και είναι ο μάλλινος πίλος των ορεινών κατοίκων της Γασκωνίας, αρχαίας χώρας της μεσημβρινής Γαλλίας, η οποία οφείλει τη σημερινή της ονομασία στους Βάσκους. Η γαλλική λέξη beret προέρχεται από το προβηγκικό berret, το οποίο με τη σειρά του είναι παράγωγο του μεταγενέστερου λατινικού birrus (μανδύας με σκούφο).

Η ερμηνεία του μπερέ είναι η ακόλουθη: καπέλο από μαλακό και εύκαμπτο υλικό, χωρίς γύρο, που στενεύει κλείνοντας, ώστε το άνοιγμά του να εφαρμόζει ακριβώς στο κεφάλι και το καπέλο να «πέφτει» χαρακτηριστικά,
περισσεύοντας από τη μια συνήθως πλευρά του κεφαλιού.

Ο μπερές υπήρξε σύμβολο επαναστάσεως (φερόταν από τον Ernesto Che Guevara και το νεαρό Fidel Castro), αλλά και καλλιτεχνικής δημιουργίας (Salvador Dali και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, ακόμη και γυναίκες).
Στην Κύπρο μπερέ φορούν αρκετοί ηλικιωμένοι της (πρώην) υψηλής κοινωνίας.

Ό,τι και να πούμε, ο μπερές αποτελεί ένα σύμβολο...

Ας δούμε τώρα λοιπόν την δική μου δημιουργία...

Μία πιο θηλυκή πιστεύω εκδοχή του μπερέ, μιας και συνοδεύεται από λουλούδια μπορντώ και φυσικά έχει ένα πολύ γλυκό κόκκινο χρώμα.
 

Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa

Άλλη πλαϊνή λήψη του μπερέ... 
Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa


Φορεμένο, αρκετά πρόχειρα, μετά το τέλος της δημιουργίας...


Και βέβαια, να μην ξεχάσω και τα συνοδευτικά του σετ, δύο μοδάτα πιστεύω, γάντια χωρίς ακροδάκτυλα, μιας και θέλω οπωσδήποτε να χρησιμοποιώ την αίσθηση της αφής (τι να λέμε, ιδιοτροπίες είναι αυτές)!!!


Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa

Και φορεμένο, το ένα από τα δύο...

Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa
Ελπίζω να σας αρέσουν!!!

Περιμένοντας τα σχόλιά σας, σας φιλώ και σας εύχομαι ένα όμορφο, ξεκούραστο, κυριακάτικο απόγευμα!!!3 σχόλια:

Mania είπε...

Βάσω μου καλησπέρα!! Πολύ όμορφος ο μπερές σου, σε πολύ επαναστατικό χρώμα!! Γεια στα χέρια σου!!

debgoud είπε...

επαναλαμβάνομαι αλά είναι θαυμάσια όπως πάντα!

mia είπε...

Ομορφο και ζεστό!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...