Animated Pictures Myspace Comments
Animated Pictures Myspace Comments
Animated Pictures Myspace Comments

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΡΦΙΤΣΑ-ΛΑΙΜΑΡΙΑ ΜΕ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ - PIN-NECKLACE WITH FABRIC FLOWER

Καλή σας μέρα!!! 
Στη blogογειτονιά βλέπω ότι έχει πέσει πολύ κίνηση 
και πηγαίνοντας στα σπίτια των γειτονισσών μου, 
βλέπω ολοένα καινούργιες, γεμάτες φαντασία δημιουργίες!!!

Βάλτε καφεδάκι λοιπόν, 


αράξτε αναπαυτικά στην καρέκλα σας και η ξενάγηση η σημερινή... ξεκινά!!!

Είχα πάει λοιπόν για κάποιο σεμινάριο στη decomagia, πάνω στο decoupage και η καλή μου η Μάγια, βλέποντας κάποιο κόσμημα που φορούσα (δικό μου δημιούργημα φυσικά), μου είπε ότι θα με μάθαινε ένα τρόπο διαφορετικό,  να φτιάχνω λουλούδια!!!
(παρεπιπτόντως, εκεί διδάxτηκα και την τεχνική sospeso transparente)

Με τα φώτα λοιπόν της Μάγιας 
δημιουργήθηκε αυτό το λουλούδι 
και θα σας δώσω οδηγίες, μην ανησυχείτε γι΄αυτό.

Ξεκινάμε λοιπόν την δημιουργία:

Έχοντας φτιάξει ένα απλό πατρονάκι, σε χαρτόνι, για λουλούδι,  με 3 ή το πολύ 4 πέταλα, επαναλαμβάνουμε το ίδιο πατρόν σε διαφορετικά μεγέθη (διάμετρος λουλουδιού 3cm, 5cm, 8cm - ενδεικτικά σας αναφέρω τα μεγέθη της διαμέτρου σε εκατοστά). 
Για πιο απλή έκδοση, αλλά εξίσου όμορφο αποτέλεσμα μπορείτε να κόψετε σκέτα στρογγυλά με διαφορετική διάμετρο.

Αφού λοιπόν έχουμε έτοιμα τα πατρόν μας, διαλέγουμε το ύφασμά μας, προτιμάται η οργάντζα, το λόγο θα σας τον πω μετά, σε δύο η περισσότερους χρωματισμούς. 
Εδώ εγώ έχω παίξει μεταξύ καφέ και φωτεινού πράσινου.
Αρχίζουμε λοιπόν και κόβουμε με το ψαλίδι πολλά κομμάτια υφάσματος
 από το κάθε πατρονάκι που έχουμε φτιάξει (εγώ εδώ έχω χρησιμοποιήσει, αν θυμάμαι καλά, από κάθε πατρόν γύρω στα 5 κομμάτια υφάσματος από τα μεγάλα πατρόν και γύρω στα 2-3 από τα μικρότερα).

Αφού έχουμε κόψει όλα τα κομμάτια του υφάσματος, 
που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε για τη δημιουργία του λουλουδιού μας,
 ανάβουμε κι ένα ρεσώ, 
έτσι για να δημιουργήσουμε ατμόσφαιρα... και όχι μόνο...
Παίρνουμε τα κομμάτια υφάσματος τώρα και με προσοχή,
 τα περνάμε περιμετρικά κοντά στη φλόγα του ρεσώ, 
καίγοντας ελαφρά τις άκρες του υφάσματος 
(γι΄αυτό χρησιμοποίησα οργάντζα, για ποικιλία χρωμάτων και καίγεται όμορφα).
(Θα σας συμβούλευα προηγούμενα, να κάνετε μερικές δοκιμές με περισσεύματα υφάσματος, για να του πάρετε τον αέρα).

Αφού τα κάψουμε όλα περιμετρικά, τα στοιβάζουμε όλα με προσοχή το ένα πάνω στο άλλο, παίζοντας και με τα χρώματα του υφάσματός μας ενδιάμεσα, δημιουργώντας το σώμα του λουλουδιού.

Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa
Εγώ εδώ επειδή ήθελα να το κάνω να φοριέται και σαν κόσμημα με λαιμαριά σε ασήμι 925, όχι μονάχα σαν μπουτονιέρα  τα ένωσα με γράνα μεγάλη πάχους περίπου 1,2mm, περνώντας την στο κέντρο και συνδυάζοντάς την με μπίλλια μάτι της τίγρης (tiger eye).
Στην πίσω πλευρά, τύλιξα την γράνα σε σπείρα, δημιουργώντας παράλληλα και τρεις θηλιές για να στερεώσω τα τρία φύλλα που είχα από πριν δημιουργήσει σε ασήμι τσαλακωμένο και στερεώνοντας και την χαριτωμενιά του, από σύρμα που είχα σφυρηλατήσει πριν.

Κατόπιν έφτιαξα την λαιμαριά από ασημένιο σύρμα που το σφυρηλάτησα και το έκανα πλακέ με αυτό τον τρόπο, δημιουργώντας και μία θηλιά σε πλαϊνό σημείο της λαιμαριάς, εκεί δηλαδή που θα ήθελα να περνάω το κούμπωμα της καρφίτσας (για να μένει σταθερή σ΄ εκείνο το σημείο η μπουτονιέρα).

Στο τελευταίο στάδιο έραψα η χρυσοχέρα, (το χειρότερό μου), την ασημένια καρφίτσα ασφαλείας, που είχα προμηθευτεί από το εμπόριο, με τέτοιο τρόπο ώστε τα φύλλα και η χαριτωμενιά να βλε΄πουν προς τα κάτω.

Ελπίζω και σεις να τα καταφέρετε, να ήταν κατανοητές οι οδηγίες που σας έγραψα και κορίτσια, μην τρελλαίνεστε... μπορείτε ν΄αποφύγετε τελείως το ασήμι, λόγω κρίσης!!! και να φτιάξετε το λουλούδι σκέτο να το φοράτε σαν καρφίτσα, είτε πάνω σας, είτε καρφωμένο σε μία τσάντα σας ή όπου λλύ σκεφτείτε. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεστε απλά ύφασμα και πιστόλι σιλικόνης και μία καρφίτσα από αυτές τις απλές του εμπορίου.

Πληροφοριακά, σας λέω ότι το συγκεκριμένο κόσμημα 
το εντάσσω στη σειρά "Εναλλακτικό κόσμημα - Κόσμημα μεικτής τεχνικής". 
Πολύ που σας ενδιαφέρει ...θα μου πείτε!!!

Μέσα από καρδιάς εύχομαι 
σε όσες φίλες το κάνουν 
καλή επιτυχία!!!

Σας φιλώ μέχρι την επόμενη ανάρτηση!!!





11 σχόλια:

Maria Villioti είπε...

Εντυπωσιακό! Τη Μάγια τη γνωρίζω λίγο.Αγοράζω μηχανισμούς για τα ρολόγια μου από εκεί. Έχω καταλάβει όμως πως είναι πολύ γλυκιά και ταλαντούχα. Μπράβο σου που μοιράζεσαι όσα μαθαίνεις.

Table Rouge είπε...

Βάσω μου πραγματικά χαίρομαι που βρεθήκαμε! Θαύμασα τις δημιουργίες σου αν και τα κοσμήματα δεν είναι το φόρτε μου.Σίγουρα θα τα λέμε συχνά...νομίζω έχουμε πολλά να πούμε και πολλές ιδέες να ανταλλάξουμε!!! Προς το παρόν σου εύχομαι καλό απόγευμα!! Να είσαι καλά!!!

Mania είπε...

Πολύ όμορφο και κατανοητές οι οδηγίες σου. Την Μάγια την γνωρίζω και την συμπαθώ και εγώ. Εκανα και εγώ sospeso εκεί. Λες να εχουμε συναντηθεί? Μπορεί!

Ποδηλάτισσα είπε...

Τι όμορφο που έγινε!!! σε ευχαριστούμε που μας λες τον τρόπο κατασκευής του... όμως κορίτσι μου πρέπει να το έχεις κιόλας, και εσύ μάλλον κάνεις θαύματα!!!

mia είπε...

Βάσω μια φινέτσα χαρακτηρίζει τις δημιουργίες σου και αν κρίνω καλά απο τις φωτογραφίες προσέχεις πολύ τις λεπτομέρειες...τελειομανής φιλενάδα??Εγώ ψηφίζω το δακτυλίδι που ειναι στο δείκτη ...

χρυσάνθη είπε...

Βασούλα, ευχαριστώ για την επίσκεψή σου και τα καλά σου λόγια!!!Ανταποδίδοντας την επίσκεψή έπεσα σε ένα καταπληκτικό θησαυρό κοσμημάτων !!!Μου αρέσανε όλα , μα όλα!!!Χαίρομαι που βρεθήκαμε!!!!Φιλάκια!!!!

Rena Christodoulou είπε...

ΒΑΣΩ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΟΥ!!!!
ΕΚΕΙΝΗ Η ΑΛΥΣΙΔΑ ΟΜΩΣ!!!!!!!!!!!!
ΚΙΝΕΖΙΚΑ!!!!!!!!!!
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ!!!!!!!!!
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!!!!!!!!!!!

para-kelsoscooks είπε...

Ήρθα να σου ανταποδώσω την επίσκεψη.
Ωραίο το σπιτάκι σου και τα υπάρχοντά του. Θα τα λέμε.

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ!
ΒΑΣΩ ΜΟΥ ΦΙΛΑΚΙΑ

butterfly art είπε...

Τί όμορφο...! Την ήξερα την τεχνική, την είχα δει κάποτε σ'ένα βιντεάκι. Δεν την έχω δοκιμάσει και πιστεύω πως και να την δοκιμάσω δεν θα τα καταφέρω τόσο καλά.. Φιλιά!!!

Rosy είπε...

Hello! I really like your blog. Your creations are so beatiful and delicated. I'll keep visiting your blog. Have a nice weekend! Greetings from Argentina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thank You Orkut Scraps.