Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΝΤΑΤΙΦ ΣΕ ΑΣΗΜΙ 925 - PENDANTS IN SILVER 925

Ξανά εδώ, μη νομίζετε μικρά διαλείμματα θα έχουμε μόνο σήμερα, 
γιατί σας είπα από πριν σήμερα είμαι ορεξάτη!!! 
Κουράγιο λοιπόν μπόλικο να έχετε και ξεκινάμε.

Η αγαπημένη μου θεία (αδελφή της μαμάς μου), είχε πάει κάποιο ταξίδι στην Καππαδοκία και γυρίζοντας η γλυκειά μου, μου έφερε τη συγκεκριμένη πέτρα που δεν θυμόταν το όνομά της, αλλά πάνω της και κοιτώντας την στο φως έχει σαν χαραγμένο το γράμμα "Χ" από τη λέξη ΧΡΙΣΤΟΣ όπως μου είπε. Έτσι κι εγώ, ψάχνοντας την έμπνευση για ένα παντατίφ, που να έχει όμως μυρωδιά Ανατολίας εμπνεύστηκα το συγκεκριμένο σχέδιο με δύο κεφάλια βασιλικής κόμπρας που αγκαλιάζουν την συγκεκριμένη πέτρα και από κάτω κρέμεται ένα κρεμαστό, σε σχήμα δακτυλήθρας με φίδια ολόγυρα (για να γίνεται πιο γυναικείο το συγκεκριμένο  θέμα του σχεδίου).

Είναι αρχικά δουλεμένο σε κερί, ακολουθώντας πια τη γνωστή μας, από άλλες αναρτήσεις, διαδικασία.

Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa
Πάντα ήθελα μία τριγωνική πέτρα μεγάλου μεγέθους κι έτσι εδώ τον καφέ αχάτη τον έντυσα με λουλουδάκια απλά και λιτά, για να μην λέτε ότι κάνω μονάχα παντατίφ υπερπαραγωγές σαν το προηγούμενο.

Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa
 Επειδή μου άρεσαν πάντα οι ημιπολύτιμες πέτρες, όταν έκανα τα μαθήματα κοσμήματος μ΄έπιασε ένα μικρό αμόκ να τα επενδύσω όλα με ασήμι, γιατί πριν τα είχα μόνο σαν πετρώματα. 
Βέβαια, πρέπει να σας εκμυστηρευθώ αν δεν το έχετε καταλάβει και από τα προηγούμενα κοσμήματά μου, ότι γενικά μου αρέσουν τα μεγάλα κομμάτια.
 Έτσι πληροφοριακά σας λέω ότι κάθε πέτρα ημιπολύτιμη στα παντατίφ μου και γενικά όλα τα παντατίφ που σας παρουσιάζω εδώ έχουν μέγεθος τουλάχιστον δέκα εκατοστών!!!

Έχοντας λοιπόν έναν αχάτη μπλέ, τον ονομαζόμενο του ωκεανού, λόγω ονόματος και χρώματος, τι άλλο θα μπορούσα να σχεδιάσω, παρά ένα ψάρι, χρησιμοποιώντας τον αχάτη σαν το σώμα του.

Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa
 Επειδή είμαι και άνθρωπος των προκλήσεων, είπα να σκαλίσω και να κάνω ένα ψάρι σπονδυλωτό, σπαστό, με κίνηση σαν τα κομπολόγια. Και το έκανα κι αυτό σε πράσινο κερί και το έδεσα με τι άλλο;
Με τυρκουάζ ακανόνιστης κοπής και μπίλλιες ίδιας προέλευσης, συνδεδεμένα μεταξύ τους με χειροποίητη αλυσίδα..

Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa
 Δέστε τις λεπτομέρειες του σπαστού-σπονδυλωτού ψαριού στην παρακάτω φωτογραφία
Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa
 Δεμένο στην παρακάτω φωτό ένα κεχριμπάρι, που αποτελεί και το αγαπημένο μου, σαν υλικό. 

Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa

Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa
 Έχοντας τρελλή αδυναμία και στο νεραϊδοχώρο και την παρέα τους, τα ξωτικά δεν θα μπορούσε ν΄ απουσιάζουν στα παντατίφ μου και οι νεραϊδούλες μου, που εδώ συγκεκριμένα, αγκαλιάζουν ένα μεγάλο μωβ αχάτη.

Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa
Νεραϊδοχώρας... συνέχεια, με μία άλλη εκδοχή νεράϊδας σε παντατίφ, με φούξιας απόχρωσης αχάτη.

Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa
 Κρύσταλλος σε παντατίφ δεμένος και με τις σταγόνες του όπως τον φαντάστηκα σαν σύμβολο του χειμώνα με το διαφανές χρώμα του και μπιζουτέ γεμάτη αντανακλάσεις επιφάνειά του.

Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa
 Πιστεύω ακράδαντα ότι οι δράκοι φέρνουν τύχη.
Επίσης από παιδί μου άρεσαν οι μύθοι με τους δράκοντες, που μεταμορφώνονται σε ιππότες ή γενικά σε δράκους καλούς που βοηθούν ανήμπορους ανθρώπους, με την κρυμμένη σοφία τους ή έστω και κακούς!!! Τους αποδέχομαι όλους!!!
Έτσι στο συγκεκριμένο παντατίφ, σχεδίασα έναν δράκο γυναίκα, γιατί πιστεύω ότι και στο τομέα των δράκων το φύλο μας υστερεί... δεν έχω ακούσει για κανένα δράκο γυναίκα, σε κανένα θρύλο κι έτσι είπα εγώ να φέρω λίγο ισορροπία, με το κόσμημά μου. Αγαπημένο πολύ κομμάτι!!!

Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa
Άντε και για να μην πείτε, σχεδίασα και το ταίρι του θηλυκού δράκου... Έναν ιπτάμενο!!! 
Αυτός αγκαλιάζει έναν μπορντώ αχάτη

Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa
 Τώρα που πιάσαμε τους μύθους, πώς θα μπορούσε να λείπει, η αδελφή του Μέγα Αλέξανδρου, η γοργόνα όπως λένε και οι ναυτικοί μας. ¨Ετσι εδώ,  η γοργόνα μου αγκαλιάζει έναν τυρκουάζ αχάτη, παίζοντας κρυφτό με τα ψαράκια του βυθού.

Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa
Κι όμως εδώ, στο συγκεκριμμένο κόσμημα, αυτό που με τρελλαίνει είναι η πέτρα. Πρόκειται για κοράλλι με αποτυπώματα πάνω του τη φύση που το περιτριγυρίζει στο βυθό. 
Για το σχέδιο  χρησιμοποίησα μία γυναίκα - τι πρωτότυπο θα μου πείτε - σε ρόλο Τιτάνα που αντί για τη γη κρατά το κοράλλι (τον Άτλαντα εννοώ, για να θυμηθούμε και λίγο τη μυθολογία που έκανα Γ΄Δημοτικού... πάνε πολλαααααααά χρόνια)!!!

Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa
 Ένα κομμάτι καθαρά εμπνευσμένο από την  κουλτούρα της Ινδίας (ένα ταξίδι που θα ήθελα κάποτε να κάνω).


Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa
Κόσμημα που μυρίζει Ελλάδα, κεφάλια λιονταριού (χάνεται λίγο γιατί η φωτό δεν θα έλεγα ότι είναι από τις καλύτερες, το ένα κρέμεται σαν τελείωμα και το άλλο κεφάλι αποτελεί τον συνδετικό κρίκο, ανάμεσα στην αλυσίδα) και οικόσημο σε στυλ σφραγιδόλιθου, σε μεγάλο μέγεθος, των κλασσικών χρόνων της αρχαιότητας.
  
Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa
Παντατίφ εμπνευσμένο από κέλτικους και ιρλανδέζικους μύθους .

Το συγκεκριμένο είναι το μόνο παντατίφ που έχει γίνει σε ροζ κερί κι εξαιτίας αυτού είναι και διαφορετικό το σκάλισμά του.

Επειδή σαν να βάρυναν κάπως τα δάκτυλά μου, κι εσάς σίγουρα τα μάτια σας από το πολύ διάβασμα με δύο συνεχόμενες αναρτήσεις, μικρό διάλειμμα και επιστρέφω στην παρέα μας δριμύτερη.
Μέχρι τότε, σας γλυκοφιλώ

1 σχόλιο:

Φανή Παπαγεωργίου, Ζωγράφος είπε...

Πολύτιμα κομμάτια Βάσω μου! μπράβο , με γούστο, σοβαρότητα, επιβλητικότητα, ομορφιά, και τέλεια δουλειά!!!φιλάκια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...