Animated Pictures Myspace Comments
Animated Pictures Myspace Comments
Animated Pictures Myspace Comments

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΡΦΙΤΣΕΣ ΣΕ ΑΣΗΜΙ 925 - PINS IN SILVER 925

Καλημερούδια στην blogογειτονιά... Ο Σεπτέμβρης μπήκε δυναμικά!!! Απ΄ότι βλέπω  υπάρχει μπόλικη κίνηση... μοιραζόμαστε επισκέψεις, αφήνουμε τα σχόλια μας, βλέπουμε τις δημιουργίες των φίλων μας και γενικά υπάρχει μία όμορφη κινητικότητα...
Χτες είπα να σας αφήσω ξεκουραστείτε από την πολυλογία μου, αλλά σήμερα επέστεψα δριμύτερη για να συνεχίσω απτόητη την παρουσίαση κι άλλων κοσμημάτων... υπομονή και κουράγιο να έχετε!!!

Ξεκινώ λοιπόν παρουσιάζοντας κάποιες καρφίτσες που αυτή την φορά έχουν δουλευτεί απευθείας σε ασήμι και ανήκουν όλες στη σειρά "Μορφές που μας ταξιδεύουν!!!"

Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa
Το μέταλλο έχει κοπεί με σέγα, μετά κολλήθηκε το ασημένιο σύρμα, περάστηκαν οι χάντρες από κόκκαλο και φινιρίστηκε...
Θα καταλάβετε ότι σχεδόν σε όλες τις πεταλούδες μου βάζω σύρματα γιατί έχω αδυναμία στην κίνηση που τους προσθέτει, εκτός βέβαια από αυτή τη κίνηση που προσφέρεται και από τα φτερά, που είναι και αυτονόητο. Είναι ας πούμε το σήμα κατατεθέν των σχεδίων μου με πεταλούδες, τα σύρματα με μπίλλιες η όχι!!!

Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa
Στη παραπάνω πεταλούδα έχει δουλευτεί πάλι με σέγα και απλά η διαφορετικότητά της έιναι ότι έχει και χαραγμένα τα πέταλά της με το ειδικό εργαλείο και σα σώμα έχει τοποθετηθεί μία βάση με κάθετη πατούρα, στο εσωτερικό της οποίας έβαλα κοράλλι το οποίο θρυμμάτισα (στο γουδί, μην φανταστείτε καμμία δύσκολη διεργασία με κάποιο εργαλείο, απλά αν το κάνετε σκεπάστε το γουδί με κάτι για να μην πεταχτούν τα κομμάτια έξω και προσοχή το γουδί να είναι μπρούτζινο). Για χαριτωμενιά πρόσθεσα και λίγη λάβα επίσης θρυμματισμένη.
Τα φτερά της πεταλούδας εδώ έχουν κολληθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να δίνουν όγκο στη πεταλούδα.

Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa
Ο όγκος, όγκος και στη συγκεκριμένη πεταλούδα που συνδυάστηκε και με κάμποση επιφάνεια που την έχω χτυπήσει εσωτερικά με το σφυρί και έχει διογκωθεί αφήνοντας κάποια πατούρα που μου κάνει πιο εμφανές το αποτέλεσμα.
Εδώ συνδύασα τα σύρματα βάζοντας ενδιάμεσα και ένα σύρμα στριφτό σε κοτσιδούλα (μιας και μου αρέσει να συνδυάζω τεχνικές που μάθαινα κατά καιρούς στα μαθήματα).

Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa
Η παραπάνω πεταλούδα όπως θα προσέξατε, έχει ξεπηδήσει από το χώρο της φαντασίας του δημιουργού, μιας και όπως ήδη θα προσέξατε έχει καταρχάς 3 φτερά!!! Και μάλιστα σ΄αυτά τα φτερά που σφυρηλατήθηκαν κιόλας, υπάρχουν και τρύπες....
Τι να πει κανείς... για τη φαντασία του άλλου!!!

Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa
Και δεν μ΄έφτασε η μία πεταλούδα με τα τρία φτερά, είπα να κάνω κι άλλη μία για να είναι το ταίρι της!!! Σ΄  αυτήν αφού τα φτερά κατά το ένα τρίτο τα έκανα σαγρέ ματ, κόλλησα και τρία μπρούτζινα οβάλ στα δύο ακριανά φτερά, στο δε μεσαίο έβαλα ένα και το σκάλισα με το ειδικό εργαλείο δημιουργώντας ρίγες στο σώμα και μουτράκι.

Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa
 Τώρα στην συγκεκριμένη που βλέπετε έβαλα φτερά που έχουν χαρακτεί σε συγκεκριμένο σχήμα σύρμα στριφτό σε κοτσίδα διπλή σειρά στρογγυλά που αγκαλιάζει περιμετρικά τη μαύρο πλεξιγκλάς που έγινε με πατούρα και βάση όπως φτιάχνουμε και τα δακτυλίδια που θέλουμε να δέσουμε μία πέτρα.
Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa
Οι παραπάνω είναι δύο λιτές σφυρήλατες πεταλούδες που έχουν γίνει η μία με ασήμι κι η άλλη σε μπρούτζο.

Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa
Σφυρηλάτηση προς τα έξω, δημιουργώντας και σκαλί με το σφυρί και το καλέμι και χρώμα με σμάλτο στις άκρες των φτερών της συγκεκριμένης πεταλούδας.

Copyright © Βάσω Παππά Vasso Pappa
Κόβοντας και κολλώντας 2 φορές την συγκεκριμένη πεταλούδα, η μία πεταλούδα ήταν άδεια εσωτερικά στα φτερά, δημιουργείται ένα μικρό ύψος, οπότε μέσα εκεί πηγαίνω και ζωγραφίζω με υάλωμα-σμάλτο τα φτερά της πεταλούδας, δημιουργώντας αυτό το αποτέλεσμα. (η φωτογραφία δεν είναι και η καλύτερη αλλά έχει παρθεί στα γρήγορα, από κάποια έκθεση χειροποίητου εικαστικού κοσμήματος) 
Ελπίζω να σας άρεσαν και να ήμουν αρκετά κατατοπιστική με τις οδηγίες που σας έδωσα.

Σε λίγο θα είμαι και πάλι κοντά σας με μία καινούργια ανάρτηση.
Μέχρι τότε σας φιλώ...


1 σχόλιο:

neli είπε...

Σημερα τυχαια ανακαλυψα το μπλοκ σου και εχω μεινει πραγματικα αφωνη με τις δημιουργιες σου.
Ειναι τα πιο ζωντανα κοσμηματα που εχω δει σε μπλοκ μεχρι σημερα χωρις καμμια υπερβολη καθε ενα σου δημιουργει μοναδικα συναισθηματα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thank You Orkut Scraps.