Κυριακή 29 Απριλίου 2012
ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΔΕΡΜΑ - LEATHER JEWELS
Σάββατο 14 Απριλίου 2012
ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ - ΕASTER GREETINGS
Καλή σας μέρα και Χρόνια Πολλά!!!
Βρίσκομαι κοντά σας σήμερα, με μία πολύ γρήγορη ανάρτηση μιας και πρέπει να προλάβω πολλές δουλειές, όπως σε κάθε σπίτι, για να σας δώσω τις ευχές μου με μία καρτούλα που έφτιαξα ειδικά για όλους εσάς και να σας ευχηθώ να έχετε ένα ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ!!!
Πολλά, πολλά φιλιά
Βρίσκομαι κοντά σας σήμερα, με μία πολύ γρήγορη ανάρτηση μιας και πρέπει να προλάβω πολλές δουλειές, όπως σε κάθε σπίτι, για να σας δώσω τις ευχές μου με μία καρτούλα που έφτιαξα ειδικά για όλους εσάς και να σας ευχηθώ να έχετε ένα ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ!!!
Πολλά, πολλά φιλιά
Κυριακή 8 Απριλίου 2012
ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΔΕΡΜΑ - LEATHER JEWELS
Καλησπέρα σε ολόκληρη τη blogoγειτονιά!!!
Συνεχίζω απτόητη να σας παρουσιάζω κάποιες δημιουργίες μου με δέρμα και ασήμι, μιας και είναι κάτι που ανακάλυψα τελευταία και μου αρέσει αρκετά.
Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα κολλιέ που συνδυάστηκε με μεγάλα μαργαριτάρια Τσεχίας και ασήμι.
Κι ένα κοντινότερο για να καταλάβετε πως το έχω φτιάξει...
Συνεχίζω και με το ασορτί δακτυλίδι του, αφού όσες με ξέρετε, θα καταλάβατε ήδη ότι κάτι θα είχα κάνει για να συμπληρώσει ...το σετ!!!
Περιμένω τα σχόλιά σας και κακά τα ψέμματα, μου αρέσει πολύ αυτό το στάδιο αναταλλαγής απόψεων και ιδεών για τα χόμπυ μας.
Σας φιλώ και σας εύχομαι να έχετε ένα καλό βράδυ.
Συνεχίζω απτόητη να σας παρουσιάζω κάποιες δημιουργίες μου με δέρμα και ασήμι, μιας και είναι κάτι που ανακάλυψα τελευταία και μου αρέσει αρκετά.
Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα κολλιέ που συνδυάστηκε με μεγάλα μαργαριτάρια Τσεχίας και ασήμι.
Κι ένα κοντινότερο για να καταλάβετε πως το έχω φτιάξει...
Συνεχίζω και με το ασορτί δακτυλίδι του, αφού όσες με ξέρετε, θα καταλάβατε ήδη ότι κάτι θα είχα κάνει για να συμπληρώσει ...το σετ!!!
Περιμένω τα σχόλιά σας και κακά τα ψέμματα, μου αρέσει πολύ αυτό το στάδιο αναταλλαγής απόψεων και ιδεών για τα χόμπυ μας.
Σας φιλώ και σας εύχομαι να έχετε ένα καλό βράδυ.
Κυριακή 1 Απριλίου 2012
ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΔΕΡΜΑ - LEATHER JEWELS
Καλησπέρα σ΄ολόκληρη την blogογειτονιά και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ να έχουμε!!!
Μιας και μπήκε για τα καλά θεωρώ η άνοιξη, είπα ν΄ ασχοληθώ σε αυτή την ανάρτηση με δημιουργίες που θεωρώ και περισσότερο ότι είναι επίκαιρες γι΄ αυτή την εποχή και μάλιστα και για το καλοκαίρι που ακολουθεί, μιας και πρώτη ύλη τους είναι το δέρμα!!!
Τι γνωρίζουμε όμως για το δέρμα;
Είναι γνωστό ότι όλα τα προϊόντα ζωικής προέλευσης (κρέας, ψάρια κ.ά.) παθαίνουν σήψη, όταν μείνουν εκτεθειμένα στον αέρα. Για να αποφύγουμε τις συνέπειες, τα βάζουμε στο ψυγείο ή τα "συντηρούμε" κατάλληλα. Έτσι και το δέρμα, από τη στιγμή που θα αφαιρεθεί από το ζώο και μέχρι να φθάσει στην επιθυμητή κατάσταση, ώστε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή προϊόντων, περνά από διάφορες φάσεις συντήρησης και επεξεργασίας.
Η συντήρηση του δέρματος είναι άκρως απαραίτητη αφού ο χρόνος, που μεσολαβεί ως την πλήρη επεξεργασία του, είναι μεγάλος (συνήθως μερικοί μήνες). Κατά περίπτωση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ποικίλες διαδικασίες, όπως τη φυσική διεργασία («παστώνοντας» πρώτα τα δέρματα και στη συνέχεια στεγνώνοντάς τα στον Ήλιο), αλλά και τη χημική (χρησιμοποιώντας διαλύματα οξέων και αλάτι).
Η επιλογή της μεθόδου συντήρησης εξαρτάται βασικά από το κόστος, αλλά και το χρόνο που μεσολαβεί μέχρι τη κατεργασία του δέρματος. Τα ακατέργαστα συντηρημένα δέρματα, που ανάλογα με τη περιεκτικότητά τους σε αλάτι και υγρασία διακρίνονται σε "ξηράλατα" και "υγράλατα", φθάνουν κατάλληλα συσκευασμένα στα βυρσοδεψεία.
Δεν είναι λίγες όμως οι περιπτώσεις στις οποίες φθάνουν στα εργοστάσια δέρματα με ελαττώματα, που οφείλονται στην κακή συντήρηση ή και στην προέλευσή τους. Τα ελαττώματα αυτά διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες:
α. ελαττώματα του δέρματος, όταν το ζώο ήταν στη ζωή
β. ελαττώματα που προέρχονται από κακή εκδορά (γδάρσιμο) και
γ. ελαττώματα προερχόμενα από κακή συντήρηση του
Τα κατατασσόμενα στην πρώτη κατηγορία ελαττώμματα οφείλονται σε δράση παρασίτων, αμυχές (κοινώς ξεγδάρματα) από προστριβές των ζώων σε θάμνους, ουλές που προέρχονται από χτυπήματα.
Η δεύτερη κατηγορία εμπεριέχει ελαττώματα που προέρχονται από κακή εκδορά και επηρεάζουν καθοριστικά την ποιότητα του παραγόμενου δέρματος. Τα ελαττώματα που οφείλονται στην τρίτη κατηγορία, προκαλούνται από:
«Άναμμα» . Πρόκειται για την έναρξη της σήψης, που κυρίως οφείλεται στο ανεπαρκές αλάτισμα. Αναγνωρίζεται εύκολα, αφού το δέρμα, στα σημεία που έχει ανάψει, αποσπάται εύκολα με τα δάκτυλα.
Κηλίδες από αλάτι. Αυτές μπορεί να δημιουργηθούν από την κακή ποιότητα του χρησιμοποιηθέντος άλατος, αλλά και από την παρατεταμένη έκθεση του δέρματος στο αλάτι.
Τι Είναι η Βυρσοδεψία;
Η μετατροπή των ακατέργαστων δερμάτων σε ένα σταθερό υλικό που δεν σήπεται με τη μέθοδο της δέψης είναι μια από τις αρχαιότερες πρακτικές στον κόσμο.
Ξεκίνησε όταν ο πρωτόγονος άνθρωπος συνειδητοποίησε ότι η αξία ενός ζώου δεν περιορίζεται μόνο στο ότι προσφέρει τροφή. Οι προϊστορικοί άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τις δορές μεγάλων θηλαστικών για ρουχισμό που τους προστάτευε από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Ωστόσο, αν η δορά ενός ζώου παραμείνει ακατέργαστη, σύντομα θα αρχίσει να σαπίζει, να φθείρεται και να μυρίζει. Γι’ αυτό, οι πρόγονοί μας βρήκαν τρόπους να σταματήσουν αυτή τη φυσική διαδικασία, έτσι ώστε ο ρουχισμός τους να μην αχρηστεύεται και να μπορεί να φορεθεί άνετα.
Ας αναλογιστούμε πώς έγιναν αυτές οι πρώιμες ανακαλύψεις. Όταν το ακατέργαστο δέρμα έμενε στον ήλιο για λίγες μέρες, γινόταν άκαμπτο και σκληρό, αλλά η ενοχλητική οσμή εξαφανιζόταν.
Σημαντική προϊστορική ανακάλυψη ήταν η κατεργασία δερμάτων με καπνό. Τα δέρματα των ζωών χρησιμοποιούνταν ως οικοδομικό υλικό για σκηνές και καλύβες. Ο καπνός της φωτιάς διατηρούσε τα δέρματα και αύξανε την αντοχή τους στα στοιχεία της φύσης. Οι ιθαγενείς της Αμερικής χρησιμοποιούσαν εκτενώς τη μέθοδο αυτή για τις χαρακτηριστικές σκηνές τους (teepees), η οποία εξακολουθεί να είναι και σήμερα δημοφιλής σε ορισμένα μέρη της Κίνας.
Άλλη επιτυχής εφεύρεση ήταν η φυτική κατεργασία. Ξεκίνησε πιθανά όταν τα δέρματα τοποθετούνταν σε μία λιμνούλα με νερό περιτριγυρισμένη από δέντρα. Κομμάτια ξύλου, φλοιού και φύλλα επέπλεαν στη λίμνη που περιείχε φυσικούς «παράγοντες», ή χημικά, που κατεργάζονταν το δέρμα. Αυτό το είδος επεξεργασίας κυριάρχησε στη βιομηχανία δέρματος μέχρι τον 19ο αιώνα που εμφανίστηκε η διαδικασία κατεργασίας του δέρματος με χρώμιο.
Στο Μεσαίωνα, τα βυρσοδεψεία άρχισαν να οργανώνονται πολύ καλά. Συγκεντρώνονταν σε συγκεκριμένες περιοχές, όπου οι πρώτες ύλες (ακατέργαστα, νερό) υπήρχαν σε μεγάλες ποσότητες. Πολλά βυρσοδεψεία στην Ευρώπη είναι εγκατεστημένα στις ίδιες περιοχές για περισσότερα από 500 χρόνια.
Από το Μεσαίωνα μέχρι το τέλος του 17ου αιώνα δεν σημειώθηκαν πολλές αλλαγές στην επεξεργασία του δέρματος. Η πρόοδος όμως της χημείας κατά τον 19ο αιώνα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του κλάδου, και ειδικότερα η κατεργασία με χρώμιο, στην οποία χρησιμοποιούνται άλατα χρωμίου για την επεξεργασία των δερμάτων των ζώων, καθώς επίσης η χρήση των ενζύμων και πολλών άλλων ανακαλύψεων.
Στην αρχή, η επιστήμη της κατεργασίας δέρματος ήταν συμπτωματική. Στο παρελθόν, η βυρσοδεψία χρησιμοποίησε τις καλύτερες πρακτικές μιας αγροτικής τέχνης και τη μεταμόρφωνε σε σύγχρονη βιομηχανία. Σήμερα, η έρευνα και η ανάπτυξη αποτελούν μία συστηματική διαδικασία που μεγιστοποιεί τα πλεονεκτήματα που διαθέτει το δέρμα των ζώων, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Η Ευρωπαϊκή βιομηχανία δέρματος θα συνεχίσει και στο μέλλον να αναπτύσσει καινοτόμες καθαρές τεχνολογίες που προσφέρουν συνεχείς λύσεις για σύνθετες προκλήσεις σε επίπεδο οικολογίας, ασφάλειας, αισθητικής και απόδοσης.
Η Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Δέρματος
Η βιομηχανία δέρματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) απαρτίζεται από 3.000 περίπου βυρσοδεψεία που απασχολούν άμεσα 50.000 άτομα. Περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο μικρά και μεσαία βυρσοδεψεία. Ο βιομηχανικός κλάδος της βυρσοδεψίας στην Ευρώπη εμφανίζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες πλην του Λουξεμβούργου, παρόλο που η πλειοψηφία είναι συγκεντρωμένη σε χώρες της νότιας Ευρώπης. Ορισμένες περιφέρειες και δήμοι των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διατηρούν χαρακτηριστικές συγκεντρώσεις βυρσοδεψείων, των οποίων η κοινωνικο-οικονομική ζωή εξαρτάται σημαντικά από τη δραστηριότητα του κλάδου.
Η Ευρώπη αποτελεί σημαντικό παράγοντα του διεθνούς εμπορίου δέρματος, καθώς παρέχει το 25 τοις εκατό της παγκόσμιας παραγωγής και μία από τις μεγαλύτερες και δυναμικότερες καταναλωτικές αγορές δερμάτινων ειδών.
Με έσοδα που αγγίζουν τα 8 δις Ευρώ, οι βυρσοδέψες της Ευρώπης είναι πολύ ανταγωνιστικοί στην παγκόσμια αγορά δέρματος. Τα βυρσοδεψεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν μακρά παράδοση στην παραγωγή μεγάλης ποικιλίας δερμάτων, από βοδινό και μοσχαρίσιο δέρμα μέχρι το δέρμα αιγοπροβάτων, και από μοναδικές, αποκλειστικές δημιουργίες μέχρι δερμάτινα ενδύματα ντουμπλ-φας. Η πείρα αιώνων και η εξαιρετική τεχνογνωσία των ευρωπαίων βυρσοδεψών και ενδυματολόγων δημιουργούν συνεχώς έντονη ζήτηση για τα προϊόντα τους.
Το δέρμα καλό θα είναι να γνωρίζουμε όσον αφορά στο κόσμημα, όταν το καίμε με φλόγιστρο, μυρίζει σαν κοτόπουλο και δίνει στο δέρμα μία πιο παλαιακή μορφή και μία καμπυλότητα οριοθετημένη συνήθως από μαύρο περίγραμμα.
Μπορεί να έχει άπειρες εφαρμογές αρκεί ν΄ αφήσουμε τη φαντασία μας να καλπάσει!!!
Η πρώτη μου δημιουργία!!!
Kαι φορεμένο...
Και όπως ήδη ξέρετε, να μην δημιουργήσω κι ένα δακτυλιδάκι στα ίδια χρώματα, συνδυασμένο με ασήμι 925; (η κινούμενη με την κίνηση του χεριού, πεταλουδίτσα!!!)
Σαν πρώτη επαφή με το συγκεκριμένο υλικό, θεώρησα αρκετά αξιοπρεπές το αποτέλεσμα, κι έτσι πιστεύω ότι θα κάνω κι άλλες προσπάθειες δημιουργίας με αυτό.
Περιμένω με αγωνία τα σχόλια σας, μιας και πρόκειται για κάτι καινούργιο για μένα.
Μέχρι την επόμενη ανάρτηση λοιπόν σας χαιρετώ και σας εύχομαι να έχετε ένα όμορφο και δημιουργικό βράδυ. Πολλά φιλιά...
Μιας και μπήκε για τα καλά θεωρώ η άνοιξη, είπα ν΄ ασχοληθώ σε αυτή την ανάρτηση με δημιουργίες που θεωρώ και περισσότερο ότι είναι επίκαιρες γι΄ αυτή την εποχή και μάλιστα και για το καλοκαίρι που ακολουθεί, μιας και πρώτη ύλη τους είναι το δέρμα!!!
Τι γνωρίζουμε όμως για το δέρμα;
Είναι γνωστό ότι όλα τα προϊόντα ζωικής προέλευσης (κρέας, ψάρια κ.ά.) παθαίνουν σήψη, όταν μείνουν εκτεθειμένα στον αέρα. Για να αποφύγουμε τις συνέπειες, τα βάζουμε στο ψυγείο ή τα "συντηρούμε" κατάλληλα. Έτσι και το δέρμα, από τη στιγμή που θα αφαιρεθεί από το ζώο και μέχρι να φθάσει στην επιθυμητή κατάσταση, ώστε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή προϊόντων, περνά από διάφορες φάσεις συντήρησης και επεξεργασίας.
Η συντήρηση του δέρματος είναι άκρως απαραίτητη αφού ο χρόνος, που μεσολαβεί ως την πλήρη επεξεργασία του, είναι μεγάλος (συνήθως μερικοί μήνες). Κατά περίπτωση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ποικίλες διαδικασίες, όπως τη φυσική διεργασία («παστώνοντας» πρώτα τα δέρματα και στη συνέχεια στεγνώνοντάς τα στον Ήλιο), αλλά και τη χημική (χρησιμοποιώντας διαλύματα οξέων και αλάτι).
Η επιλογή της μεθόδου συντήρησης εξαρτάται βασικά από το κόστος, αλλά και το χρόνο που μεσολαβεί μέχρι τη κατεργασία του δέρματος. Τα ακατέργαστα συντηρημένα δέρματα, που ανάλογα με τη περιεκτικότητά τους σε αλάτι και υγρασία διακρίνονται σε "ξηράλατα" και "υγράλατα", φθάνουν κατάλληλα συσκευασμένα στα βυρσοδεψεία.
Δεν είναι λίγες όμως οι περιπτώσεις στις οποίες φθάνουν στα εργοστάσια δέρματα με ελαττώματα, που οφείλονται στην κακή συντήρηση ή και στην προέλευσή τους. Τα ελαττώματα αυτά διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες:
α. ελαττώματα του δέρματος, όταν το ζώο ήταν στη ζωή
β. ελαττώματα που προέρχονται από κακή εκδορά (γδάρσιμο) και
γ. ελαττώματα προερχόμενα από κακή συντήρηση του
Τα κατατασσόμενα στην πρώτη κατηγορία ελαττώμματα οφείλονται σε δράση παρασίτων, αμυχές (κοινώς ξεγδάρματα) από προστριβές των ζώων σε θάμνους, ουλές που προέρχονται από χτυπήματα.
Η δεύτερη κατηγορία εμπεριέχει ελαττώματα που προέρχονται από κακή εκδορά και επηρεάζουν καθοριστικά την ποιότητα του παραγόμενου δέρματος. Τα ελαττώματα που οφείλονται στην τρίτη κατηγορία, προκαλούνται από:
«Άναμμα» . Πρόκειται για την έναρξη της σήψης, που κυρίως οφείλεται στο ανεπαρκές αλάτισμα. Αναγνωρίζεται εύκολα, αφού το δέρμα, στα σημεία που έχει ανάψει, αποσπάται εύκολα με τα δάκτυλα.
Κηλίδες από αλάτι. Αυτές μπορεί να δημιουργηθούν από την κακή ποιότητα του χρησιμοποιηθέντος άλατος, αλλά και από την παρατεταμένη έκθεση του δέρματος στο αλάτι.
Τι Είναι η Βυρσοδεψία;
Η μετατροπή των ακατέργαστων δερμάτων σε ένα σταθερό υλικό που δεν σήπεται με τη μέθοδο της δέψης είναι μια από τις αρχαιότερες πρακτικές στον κόσμο.
Ξεκίνησε όταν ο πρωτόγονος άνθρωπος συνειδητοποίησε ότι η αξία ενός ζώου δεν περιορίζεται μόνο στο ότι προσφέρει τροφή. Οι προϊστορικοί άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τις δορές μεγάλων θηλαστικών για ρουχισμό που τους προστάτευε από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Ωστόσο, αν η δορά ενός ζώου παραμείνει ακατέργαστη, σύντομα θα αρχίσει να σαπίζει, να φθείρεται και να μυρίζει. Γι’ αυτό, οι πρόγονοί μας βρήκαν τρόπους να σταματήσουν αυτή τη φυσική διαδικασία, έτσι ώστε ο ρουχισμός τους να μην αχρηστεύεται και να μπορεί να φορεθεί άνετα.
Ας αναλογιστούμε πώς έγιναν αυτές οι πρώιμες ανακαλύψεις. Όταν το ακατέργαστο δέρμα έμενε στον ήλιο για λίγες μέρες, γινόταν άκαμπτο και σκληρό, αλλά η ενοχλητική οσμή εξαφανιζόταν.
Σημαντική προϊστορική ανακάλυψη ήταν η κατεργασία δερμάτων με καπνό. Τα δέρματα των ζωών χρησιμοποιούνταν ως οικοδομικό υλικό για σκηνές και καλύβες. Ο καπνός της φωτιάς διατηρούσε τα δέρματα και αύξανε την αντοχή τους στα στοιχεία της φύσης. Οι ιθαγενείς της Αμερικής χρησιμοποιούσαν εκτενώς τη μέθοδο αυτή για τις χαρακτηριστικές σκηνές τους (teepees), η οποία εξακολουθεί να είναι και σήμερα δημοφιλής σε ορισμένα μέρη της Κίνας.
Άλλη επιτυχής εφεύρεση ήταν η φυτική κατεργασία. Ξεκίνησε πιθανά όταν τα δέρματα τοποθετούνταν σε μία λιμνούλα με νερό περιτριγυρισμένη από δέντρα. Κομμάτια ξύλου, φλοιού και φύλλα επέπλεαν στη λίμνη που περιείχε φυσικούς «παράγοντες», ή χημικά, που κατεργάζονταν το δέρμα. Αυτό το είδος επεξεργασίας κυριάρχησε στη βιομηχανία δέρματος μέχρι τον 19ο αιώνα που εμφανίστηκε η διαδικασία κατεργασίας του δέρματος με χρώμιο.
Στο Μεσαίωνα, τα βυρσοδεψεία άρχισαν να οργανώνονται πολύ καλά. Συγκεντρώνονταν σε συγκεκριμένες περιοχές, όπου οι πρώτες ύλες (ακατέργαστα, νερό) υπήρχαν σε μεγάλες ποσότητες. Πολλά βυρσοδεψεία στην Ευρώπη είναι εγκατεστημένα στις ίδιες περιοχές για περισσότερα από 500 χρόνια.
Από το Μεσαίωνα μέχρι το τέλος του 17ου αιώνα δεν σημειώθηκαν πολλές αλλαγές στην επεξεργασία του δέρματος. Η πρόοδος όμως της χημείας κατά τον 19ο αιώνα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του κλάδου, και ειδικότερα η κατεργασία με χρώμιο, στην οποία χρησιμοποιούνται άλατα χρωμίου για την επεξεργασία των δερμάτων των ζώων, καθώς επίσης η χρήση των ενζύμων και πολλών άλλων ανακαλύψεων.
Στην αρχή, η επιστήμη της κατεργασίας δέρματος ήταν συμπτωματική. Στο παρελθόν, η βυρσοδεψία χρησιμοποίησε τις καλύτερες πρακτικές μιας αγροτικής τέχνης και τη μεταμόρφωνε σε σύγχρονη βιομηχανία. Σήμερα, η έρευνα και η ανάπτυξη αποτελούν μία συστηματική διαδικασία που μεγιστοποιεί τα πλεονεκτήματα που διαθέτει το δέρμα των ζώων, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Η Ευρωπαϊκή βιομηχανία δέρματος θα συνεχίσει και στο μέλλον να αναπτύσσει καινοτόμες καθαρές τεχνολογίες που προσφέρουν συνεχείς λύσεις για σύνθετες προκλήσεις σε επίπεδο οικολογίας, ασφάλειας, αισθητικής και απόδοσης.
Η Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Δέρματος
Η βιομηχανία δέρματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) απαρτίζεται από 3.000 περίπου βυρσοδεψεία που απασχολούν άμεσα 50.000 άτομα. Περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο μικρά και μεσαία βυρσοδεψεία. Ο βιομηχανικός κλάδος της βυρσοδεψίας στην Ευρώπη εμφανίζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες πλην του Λουξεμβούργου, παρόλο που η πλειοψηφία είναι συγκεντρωμένη σε χώρες της νότιας Ευρώπης. Ορισμένες περιφέρειες και δήμοι των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διατηρούν χαρακτηριστικές συγκεντρώσεις βυρσοδεψείων, των οποίων η κοινωνικο-οικονομική ζωή εξαρτάται σημαντικά από τη δραστηριότητα του κλάδου.
Η Ευρώπη αποτελεί σημαντικό παράγοντα του διεθνούς εμπορίου δέρματος, καθώς παρέχει το 25 τοις εκατό της παγκόσμιας παραγωγής και μία από τις μεγαλύτερες και δυναμικότερες καταναλωτικές αγορές δερμάτινων ειδών.
Με έσοδα που αγγίζουν τα 8 δις Ευρώ, οι βυρσοδέψες της Ευρώπης είναι πολύ ανταγωνιστικοί στην παγκόσμια αγορά δέρματος. Τα βυρσοδεψεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν μακρά παράδοση στην παραγωγή μεγάλης ποικιλίας δερμάτων, από βοδινό και μοσχαρίσιο δέρμα μέχρι το δέρμα αιγοπροβάτων, και από μοναδικές, αποκλειστικές δημιουργίες μέχρι δερμάτινα ενδύματα ντουμπλ-φας. Η πείρα αιώνων και η εξαιρετική τεχνογνωσία των ευρωπαίων βυρσοδεψών και ενδυματολόγων δημιουργούν συνεχώς έντονη ζήτηση για τα προϊόντα τους.
Το δέρμα καλό θα είναι να γνωρίζουμε όσον αφορά στο κόσμημα, όταν το καίμε με φλόγιστρο, μυρίζει σαν κοτόπουλο και δίνει στο δέρμα μία πιο παλαιακή μορφή και μία καμπυλότητα οριοθετημένη συνήθως από μαύρο περίγραμμα.
Μπορεί να έχει άπειρες εφαρμογές αρκεί ν΄ αφήσουμε τη φαντασία μας να καλπάσει!!!
Η πρώτη μου δημιουργία!!!
Kαι φορεμένο...
Και όπως ήδη ξέρετε, να μην δημιουργήσω κι ένα δακτυλιδάκι στα ίδια χρώματα, συνδυασμένο με ασήμι 925; (η κινούμενη με την κίνηση του χεριού, πεταλουδίτσα!!!)
Σαν πρώτη επαφή με το συγκεκριμένο υλικό, θεώρησα αρκετά αξιοπρεπές το αποτέλεσμα, κι έτσι πιστεύω ότι θα κάνω κι άλλες προσπάθειες δημιουργίας με αυτό.
Περιμένω με αγωνία τα σχόλια σας, μιας και πρόκειται για κάτι καινούργιο για μένα.
Μέχρι την επόμενη ανάρτηση λοιπόν σας χαιρετώ και σας εύχομαι να έχετε ένα όμορφο και δημιουργικό βράδυ. Πολλά φιλιά...
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)